Back to journal

De Waarde van een Programmeur: De Sleutel tot Succesvolle Evenementen en Festivals

September 8, 2023

De Waarde van een Programmeur: De Sleutel tot Succesvolle Evenementen en Festivals

In de bruisende wereld van evenementen, festivals, tentfeesten en nachtclubs, is het vinden van de juiste artiesten van cruciaal belang voor het creëren van een onvergetelijke ervaring voor het publiek. Maar hoe zorg je ervoor dat je de perfecte artiesten boekt voor jouw evenement? Dat is waar een programmeur om de hoek komt kijken. Vanuit Nortoir vinden we het belangrijk de waarde van een programmeur te benadrukken en te laten zien hoe ze jouw evenement naar een hoger niveau kunnen tillen.

Wat doet een programmeur?

Een programmeur is een muziekale matchmaker. Ze hebben een schat aan ervaring in de entertainmentindustrie, waardoor ze precies weten welke artiesten het best passen bij jouw evenement.
Hier zijn enkele van de belangrijkste taken die ze uitvoeren:
1. Artiestenselectie

De programmeur heeft zijn oor aan de grond en weet welke artiesten hot zijn en goed bij jouw evenement passen. Ze helpen je bij het vinden van de perfecte line-up.
Bovendien heeft elke programmeur zijn eigen niché. Bij Nortoir focussen wij ons op de elektronische tak. Zowel underground artiesten als commercieel acts. 

2. Onderhandelingen

Het onderhandelen van contracten en prijzen met artiesten kan een lastige klus zijn. Programmeurs hebben de ervaring om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

3. Artist handling

Van reisarrangementen tot backstage-organisatie, programmeurs zorgen ervoor dat de artiesten zich op hun gemak voelen en zich volledig kunnen richten op hun optreden.
Ze doen vaak veel voorwerk zodat de on-sight artist handling vlekkeloos aan het werk kan op showdagen. 30 mensen op de guestlist? 55 roze m&m's en door chimpansees gedestileerde vodka uit IJsland? Yes, de gekste vragen komen voorbij en die wil je echt niet om de oren krijgen op de dag zelf.

4. Budget beheer

Offers komen vaak met “ boekingsfee ++”, waar die plusjes voor staan kan nog wel is tot vraagtekens leiden. Hier praten we over boekingsfee PLUS agencyfee PLUS rider. Deze bedragen kunnen best een impact hebben op het budget. Daarom helpen programmeurs je om binnen je budget te blijven, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

a chimpansee making vodka in Iceland
IJslandse Vodka Chimpansee in natural habitat

De waarde van een programmeur.

Nu je weet wat een programmeur doet, laten we eens kijken naar de waarde die ze brengen:

1. Expertise

Programmeurs zijn doorgewinterde professionals in de muziekindustrie. Ze kennen de ins en outs en kunnen je helpen de juiste keuzes te maken. Dit betekend ook kijken buiten je eigen "smaak" om. Wat doet de markt? Welke artiesten gaan een hit scoren of doorbreken. Een goede programmeur kijkt altijd naar de toekomst. Artiesten hebben een belangrijke marketingwaarde en die moet je goed gebruiken.

2. Tijd en Stressbesparing

Het zoeken naar artiesten, onderhandelen en alle logistieke details regelen kan een tijdrovende en stressvolle taak zijn. Een programmeur neemt dit van je over, zodat jij je kunt concentreren op andere aspecten van je evenement.

3. Toegang tot Netwerken

Dankzij hun uitgebreide netwerken kunnen programmeurs artiesten benaderen die anders moeilijk te bereiken zouden zijn.

4. Kwaliteitsgarantie

Met de hulp van een programmeur kun je er zeker van zijn dat je kwaliteitsartiesten boekt die de verwachtingen van je publiek overtreffen. Er zit namelijk veel verschil tussen een DJ die house kan draaien en een artiest die eigen tracks maakt en ook daadwerkelijk house-artiest is. "Everyone can learn how to DJ, but not everyone is a born artist".

Samenwerken met Nortoir

Als je op zoek bent naar een programmeur met een passie voor het perfectioneren van evenementen en festivals, dan zijn wij er voor jou. Vanuit ons kantoor in Zwolle hebben we toegang tot een breed scala aan artiesten en kunnen we je helpen bij het organiseren van onvergetelijke ervaringen voor je publiek.

Dus, of je nu een tentfeest, nachtclubevent of een grootschalig festival organiseert, overweeg de toegevoegde waarde van een programmeur. Laat ons je helpen de juiste artiesten te vinden en je evenement naar nieuwe hoogten te tillen. Samen maken we van jouw evenement een doorslaand succes!


Laat ons weten hoe we je kunnen helpen en laten we samenwerken om jouw evenementen de muzikale sensatie te maken waar iedereen het nog jaren over zal hebben.

LET’S MAKE MEMORIES TOGETHER<3

#Artiesten #Programmeur #ArtistHandling #Evenementen #Festivals #Tentfeesten #Nachtclubs #Zwolle
It’s time to stop scrolling,
let’s create.

Get in touch